Doptårtan
Kategori: Jag bakar

Kom på att jag aldrig la upp en bild på tortan jag gjorde till dopet, glömde att ta bild innan jag la på namn och datum, så ja får be om ursäkt för den fula censureringen utav efternamnet.
Bottnet gjorde jag enligt detta recept, fast jag gjorde tre st i långpanna.
Recept:
4 ägg
3 dl Socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
6 msk kokande vatten
Blanda Ägg och socker Potöst, tillsätt resterande ingredienser och vispa igen. Tilksätt smeten i en smord form, ca 24 cm diameter (gjorde en och en halv sats/ per botten i långpanna). Grädda därefter i 175 grader varm ugn, i nedre delen av ugnen tills den e klar, ca 30 min.
I tårtan hade ja, hallonsylt, Citronkräm (hemmagjord), samt vitchokladmousse(fuskgjord) den vart lite syrlig, men väldigt uppfriskande efter all mat.
Har ni några frågor får ni gärna återkomma.
