tekakor med havre
Kategori: Jag bakar

Idag till frukost tillagade jag tekakor med havregrynsgröt och rågmjöl och detta kommer o va nästaveckas frukost. Tyvärr har ja blivit lat när de kommer till bakande av bröd, men äter å andra sidan inte så mkt bröd heller.
Men detta recept e en klassiker hos mig, snabbtillagat o supergott e de.
Recept:
1 påse a 12 g torrjäst
1/2 dl socker
50 g smör
2 1/2 dl mjölk
Ca 8 dl rågmjöl
Till gröten:
1 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vatten
Nypa salt
Börja med att koka ihop gröten, när den e klar tillsätter du smöret och låter det smälta därefter har du e mjölken och värmer upp den till ca 42 grader.
Under tiden den värms upp har du jästen, sockret och lite av mjölken i en bunke.
Du häller gröt blandningen över och rör om till jästen smält. Därefter har du i resterande av mjölen och arbetar ihop den till en deg.
Sedan formar du till valfri form och lägger på en plåt och låter degen jäsa i ca 30 min.
Därefter är det bara o grädda mitt i ugn(225 grader) i ca 10 min.