minmatlada.blogg.se

Min mat, min matlåda

smörgåstårta

Kategori: Jag tillagar

Jag har länge varit sugen på smörgåstårta eller snarare på tonnfiskröra så de fick bli smörgåstår med tonnfiskröra. Jag förstår inte varför jag inte gör de oftare då det är så himla gott o tar inte många minuter blanda ihop.
 
 
Tonnfiskröra: 
5 dl creme fraishe
lite majonäs (ca 1msk) 
hacka 1-2 rödlökar 
2-3 burkar med tonnfisk 
lite dill, salt o peppar efter smak
om man vill kan man ha några kokta ägg i röran men jag föredrar att ha ägg på istället. 
Sedan är det bara att lägga bakplåtspapper på en bricka och ha brödet på.
 
 
När man haft på brödet så har man röra på, det gör inget om det droppar ner på kanterna då man ändå ska täcka hela tårtan me röra.  
 
När man täkt hela med röra så brukar det vara lite bakplåtspapper övet så man lyfter den bara över kanterna och låter den stå ett tag helst över natten. viktikt här är att täcka hela tårtan medan brödet suger åt sig all röra.
 
När den fått stå till sig tillräckligt så är det bara att granera tårtan efter smak o tycke, då vi inte skulle ha den till något speciellt o varken ja eller min man e så förtjusta i granering så täckte ja den me tomater och ägg.
 
Supergott att ätasom middag, matlåd eller ja när du än känner för det. Tonnfiskröran passar även perfekt till bakad potatis.