Beercanburger
Kategori: Jag tillagar

Nu är jag tillbaka från resa nummer två/tre beroende på hur man ser på det, samt att jag hunnit jobba en hel vecka. Kändes skönt att vara tillbaka på jobbet och börja få lite rutiner igen.
Innan min andra/tredje resa lovade jag att lägga upp receptet på vår beercanburger så här kommer den. Börja med att krydda köttfärsen enligt tycke, själv hade vi i Lök, barbecue sås, salt peppar chilli, cayenne.
Under tiden köttet drar till sig kryddorna lite kan man passa på att göra fyllningen. Eftersom vi skulle ha några vänner över och inte visste vad de gillar körde vi på champinjoner och lök i. så vi stekte löken och champinjonerna och lät de kallna medan vi formade köttet.

Där efter var det bara att ta köttfärs och forma till en stor köttbulle, ta en burk och trycka in den i mitten av köttbullen, dock ska man tänka på att inte trycka igenom den helt. Ddärefter får man forma köttet efter burken till man får en stadig köttkant runt hela, så tar man bacon runt köttet som gör att allt behåller formen.

Vi valde att forma all kött innan vi la i fyllningen. Därefter strödde vi på riven ost.

Nu va dem klara för grillen, man ska tänka på att de tar lite tid att grilla dessa så man ska inte ha dem mitt på grillen i högsta värme. Vi har en ganska stor grill så vi la kol på halva grillen och vattenbad på andra halvan och la desa över vattenbadet och hade dem på grillen i nästan en timma.

Detta blev slutresultatet, supergott och vi kommer definitivt göra om dessa burgare. Kan även säga att dem va vääääldigt mäktiga, fick inte i mig en hel, och knappt att maken och vännerna gjorde det. Så ett tips e att äta långsamt hehe.