mexikanask inapirerad torsk
Kategori: Jag tillagar

För ett tag sedan såg jag ett recept i en an mina böcker här hemma som jag länge velat prova men som aldrig blivit av, hade glömt bort den helt enkelt.
När jag kom hem idag o visste att maken inte skulle komma än på några timmar så ja orkade verkligen inte laga något avancerat, eller att åka iväg o handa (jag bor ute på landet).
Så grävde i skåp o frys o tillsist hittade jag ett paket med fryst torskfile, och lite taco tillbehör. Så kom jag tänka på detta recept och sagt o gjort så gjorde jag något som måste vara det enklaste och godaste jag ätit på länge. Det ser kanske inte så gott ut men låt er inte luras.
Så gjorde jag:
Tinade torsken och baddade av överflödigt vatten men papper. Tog en burk färdig salsa (Hot) som jag la över fisken. Därefter hade jag riven ost över, och till slut tog ja lite natchos chips med chillismak och krossade och hade över fisken. Sedan va de bara att grädda i den 200 gradisga, förvärmda ugnen i ca 20 min.

Till den gjorde jag en variant av guacamole, jag mosade två avokader, blandade i lite youghurt, några droppar citron och kryddor (salt, peppar, cayenne, spiskummin, lökpulver).
Så kokade jag även ris till gubben att äta med samt att ta med som matlåda till i morgon.
Denna fisk kommer jag definitivt göra fler gånger, och rekommenderar verkligen den till er som vill laga något snabbt, gott och relativt nyttigt.