minmatlada.blogg.se

Min mat, min matlåda

PHILADELPHIABULLAR I LÅNGPANNA

Kategori: Jag bakar

 

 

Häromdagen var vi bjudna hem till svägerskan på middag så jag passade på att baka lite och ta med till efterrätt, jag älskar att hitta nya recept och testa nya saker fast än man ibland är tråkig och kör på samma saker både när det kommer till matlagning och bakning.

Hur som helst så hittade jag ett recept på något som kallas för philadelphiabullar, tyckte det lät intressant det är en vetedeg, som görs i långpanna och sedan skärs i bitar. En fördel med denna deg i jämförelse med t.ex. vanliga bullar är att denna enbart behöver jäsas en gång.

Recept:

5 dl mjölk 
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Fyllning: 

150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin.

Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Jag tog min ungsplåt med lite högre kanter.

Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen, tummen eller något litet mått funkar bra.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugn 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.

Skär i fyrkantet mellan hålen, så att varje bit får en del av fyllningen.

Kommentera inlägget här: