minmatlada.blogg.se

Min mat, min matlåda

tiramisu

Kategori: Jag bakar

 
4-5 portioner.
 
2 äggulor
1 burkar mascarpone 
1/4 dl Amaretto eller konjak
1 1/2 äggvitor
1/2 dl socker
10-12 savoyardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
 
Så här gör du:
 
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
 
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
 
Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
 
Doppa den sockrade sidan av hälften av kexen hastigt i espresson, och lägg dem i en form tillsätt mascarpone blandningen, doppa resterande av brödet och lägg den i samma form som tidigare, ha över den sista av mascarponen.
 
 
Pudra över kakao vid servering.
 
Vill du göra som mig i portionsformar så doppar du enbart så.många kex du får plats me i formen åt gången. I mina har jag ett kex i botten och ett i mitten. 
 
 
Kommentera inlägget här: