tiramisu
Kategori: Jag bakar

4-5 portioner.
2 äggulor
1 burkar mascarpone
1/4 dl Amaretto eller konjak
1 1/2 äggvitor
1/2 dl socker
10-12 savoyardikex
1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över
Så här gör du:
Vispa ihop äggulor och mascarpone med amaretto eller konjak till en slät smet.
Vispa äggvitorna fluffiga med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast och blank.
Vänd ner äggvitevispet i ägg smeten med hjälp av en slickepott.
Doppa den sockrade sidan av hälften av kexen hastigt i espresson, och lägg dem i en form tillsätt mascarpone blandningen, doppa resterande av brödet och lägg den i samma form som tidigare, ha över den sista av mascarponen.
Pudra över kakao vid servering.
Vill du göra som mig i portionsformar så doppar du enbart så.många kex du får plats me i formen åt gången. I mina har jag ett kex i botten och ett i mitten.