Ananaskaka i långpanna
Kategori: Jag bakar

Här om dagen bakade jag denna kaka och tänkte dela med mig av receptet.
35–40 bitar
1 burk ananasringar, ca 500 g
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 ½ dl vetemjöl
Garnering:
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.