blomkålsris med fläskfilé
Kategori: Jag tillagar, Matlåda

Dagens middag hittade jag vid ett klipp på Facebook o kände att ja va tvungen o testa. Gjorde själklart om den lite.
Jag började med att skära en lite fläskfilé (annat kött går oxå bra) i bitar därefter hackade ja en liten lök o tre små vitlöksbitar. När allt detta va skuret/hackat så stekte jag allt tillsammans med kryddor till köttet vart klart.
Under tiden mimade jag ett blomkålshuvud, och hade över dem bland köttet, hade i lite frysta ärtor och gräslök, när ärtorna hade tinat stekte jag två ägg o samma panna och blandade ihop allt.
Sedan va de klart att äta. Här hemma åt vi den med vitlöksdressing, supergott o nyttigt e de. Tyckte smaken påminde lite om couscous som är en storfavorit härhemma. Detta blir även vad vi ska ha för matlåda i morgon för gubben o övermorgon för mig då ja e på utbildning i morgon.