ugnspannkaka
Kategori: Jag tillagar, Matlåda
Igår vart jag jättesugen på ugnspannkaka så det passade jag på o göra, älskar att det inte tar många minuter att förbereda rätten men att den e supergod o mättande.

Jag började med att hacka bacon och placera den i formen, därefter hade jag den i den förvärva ugnen (225 grader) i ca 5-10 min under tiden gjorde jag smeten som består av:
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk och en nypa salt.
Började med att blanda vetemjöl och salt, därefter hade jag i äggen och mjölken under omrörning till de blev en klumpfri smet. Tog sedan ut formen o hälde på själva pannkakssmeten i formen över baconet. Därefter gräddade jag de i ca 45 min.

Här tog jag ut den innan den va klar för att jag va tvungen att gå ut en stund hehe...
Men pannkakan ska gräddas till den e genomstekt, vill man att de ska gå snabbare lägger man det i en större form, men man får tänka på att den blir tunnare då.

Här har ni en bild på den färdiga rätten, gott att äta till är lingonsylt och rårivna morötter.
Detta blev även dagens matlåda, kan meddela att de blev perfekt som matlåda.